2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi terepre lépnek a Hulladékvadászok

Július 15-én elindult a Nemzetközi Hulladékvadász. Az illegális szeméthalmok ellen küzdőket összefogó közösségi oldal átlépte az ország határait, és már a világ polgárait ösztönzi a környezetünk megóvására.

A Hulladékvadász mozgalom Magyarországon egy úgynevezett béta környezetben bizonyított: 4 és fél év alatt több mint 5000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett az oldalra, aminek több mint a felét sikerült eltakarítani a JÖN Alapítvány közbenjárásával – derül ki a szervezet közleményéből.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány többéves előkészület és fejlesztés után, 2020. január 10-én indította el Hulladékvadász by Zeewa rendszerét, ami alapvetően nemzetközi színtérre készült. 

Az új felület nem csak egy újabb weboldal, hanem egy teljes körű rendszert is jelent, ami mindenki számára (lakosság, cégek, önkormányzatok) megoldást kínál a környezetünk tisztaságának a megóvására, környezetszennyezések felszámolására.

A portállal első körben a Kárpát-medence hulladékmonitorozása a cél, bevonva a környező országok lakóit az aktív környezetvédelembe. Mindezek mellett az alapítvány  a világ minden létező részébe eljuttatja ezt a lehetőséget.

A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom keretében a Kárpát-medence, illetve a bolygó hulladékhelyzete kerül monitorozásra. Az angol nyelvű platformon (weboldalon vagy applikációban) a világ bármely pontjáról lehet bejelentést tenni, szemétszedési akciót szervezni, illetve azok anyagi fedezetének megteremtésére gyűjtést indítani. A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom bejelentő felülete angol nyelven a zeewa.io/en címen érhető el.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam