2021. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi terepre lépnek a Hulladékvadászok

Július 15-én elindult a Nemzetközi Hulladékvadász. Az illegális szeméthalmok ellen küzdőket összefogó közösségi oldal átlépte az ország határait, és már a világ polgárait ösztönzi a környezetünk megóvására.

A Hulladékvadász mozgalom Magyarországon egy úgynevezett béta környezetben bizonyított: 4 és fél év alatt több mint 5000 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett az oldalra, aminek több mint a felét sikerült eltakarítani a JÖN Alapítvány közbenjárásával – derül ki a szervezet közleményéből.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány többéves előkészület és fejlesztés után, 2020. január 10-én indította el Hulladékvadász by Zeewa rendszerét, ami alapvetően nemzetközi színtérre készült. 

Az új felület nem csak egy újabb weboldal, hanem egy teljes körű rendszert is jelent, ami mindenki számára (lakosság, cégek, önkormányzatok) megoldást kínál a környezetünk tisztaságának a megóvására, környezetszennyezések felszámolására.

A portállal első körben a Kárpát-medence hulladékmonitorozása a cél, bevonva a környező országok lakóit az aktív környezetvédelembe. Mindezek mellett az alapítvány  a világ minden létező részébe eljuttatja ezt a lehetőséget.

A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom keretében a Kárpát-medence, illetve a bolygó hulladékhelyzete kerül monitorozásra. Az angol nyelvű platformon (weboldalon vagy applikációban) a világ bármely pontjáról lehet bejelentést tenni, szemétszedési akciót szervezni, illetve azok anyagi fedezetének megteremtésére gyűjtést indítani. A Nemzetközi Hulladékvadász mozgalom bejelentő felülete angol nyelven a zeewa.io/en címen érhető el.

Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam