2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy igazán szívderítő megoldás: a Mosolygó Zsák

Júliusban kísérleti projektet indított a PET Kupa Mosolygó Zsák néven, amely egy több településre kiterjedő szelektív hulladék begyűjtését, elszállítását, kezelését és újrafelhasználását célzó programot takar. 

A Mosolygó Zsák programot azokon a területeken valósítja meg a szervezet, ahol nem indítanak PET hajós programot, hanem a helyben élőkkel együttműködésben a partok mentén, a szárazföldről szeretnék megtisztítani az ártereket – derül ki a kezdeményezés honlapjáról.

A PET Kupa háromféle színű, egyedi nyomtatású – műanyag, fém, üveg, illetve kommunális hulladék külön gyűjtésére szolgáló – zsákokat gyártat.

A Tisza-tótól északra, Tiszadada és Egyek közti településeken közintézményekben, révházakban, csónakházakban helyezik ki a Mosolygó Zsákokat. A PET Kupa az önkormányzatokkal együttműködve végzi a településeken a program népszerűsítését, a gyűjtés helyes módjának ismertetését. Az ártéri hulladékot a lakosság szelektíven gyűjti, és a meghatározott leadási pontokon hagyja a megtöltött zsákokat. A hulladékot a közszolgáltató szállítja el és ártalmatlanítja.

Az üres zsákok felvételi pontjai és a telik leadási pontjai a program weboldalán lesznek elérhetők: petkupa/mosolygozsak.hu

Forrás: PET Kupa/facebook.com
Neked ajánljuk
Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények A szemétégetés a korábban gondoltnál is károsabb lehet Jobb a mosható pelenka! Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam