2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Johnnie Walker is lép a műanyagszennyezés ellen

Jövőre 100 százalékosan műanyagmentes palackban érkezik a Diageo által gyártott Johnnie Walker whiskey, ami a legújabb példája annak, hogy egy nagy italgyártó cég igyekszik a csomagolások fenntarthatóbb formája felé elmozdulni.

A brit cég nyilatkozatában közölte, hogy új palackja teljesen papíralapú, és kizárólag fenntartható forrásból származó fából készül. A palack fejlesztése egy kollaboráció eredménye az italipari óriás és a Pilot Lite nevű, a különböző vállalatok k+f-üzletágának fejlesztésével foglalkozó cég között, melynek eredményeként megalapították Pulpex Limited nevű fenntartható csomagolástechnológiai céget – írja a Portfolio.

A cég papír italtárolói teljesen műanyagmentesek, hiszen maga a palack papírból készül, a bélése viszont lebomló cellulózból, a kupak pedig alumíniumból lesz.

Annak érdekében, hogy a technológia az élet minden területén alkalmazhatóvá váljon, a Pulpex számos céggel kezdett együttműködésbe, ilyen például a PepsiCo vagy az Unilever, amelyek szintén jövőre dobhatják piacra a papírpalack-technológiával csomagolt termékeiket.

Nem a Diageo az első olyan nagy cég, amely új típusú csomagolást tervez bemutatni. Múlt októberben a Carlsberg mutatott részleteket két papírpalackos prototípusról, amelyeken dolgoztak, novemberben pedig a Heineken számolt be arról, hogy a többdobozos kiszerelésű termékeinek műanyag csomagolásának mondana búcsút.

Neked ajánljuk
A zöldenergia utóélete sem mindig tiszta Izzik a levegő a műanyag körül Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam