2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akasszuk szögre a műanyagpalackot!

A Magyar Víziközmű Szövetség az idén is örömmel csatlakozott a műanyagmentes július kihíváshoz, és a nemzetközi és a hazai kapmányokhoz kapcsolódva hívja fel a lakosság figyelmét a műanyagmentes élet előnyeire.

A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvíz-szolgáltatók és szennyvízelvezetéssel foglalkozó szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete, kiemelten fontos feladatának tartja a csapvíz népszerűsítését és az ivóvíz presztízsének védelmét, valamint annak erősítését – írja a szervezet közleménye alapján a Dontwasteit.hu.

Napjainkban rengeteget hallani arról, hogy a műanyagszennyezés mekkora károkat okoz világszerte, elárasztanak bennünket a mikroműanyagok, azonban ha odafigyelünk, és környezettudatosabban viselkedünk, közösen megállíthatjuk ezt a
szörnyű folyamatot.

A műanyagmentes július kampány célja, hogy csökkentsük az egyszer használatos műanyagok, valamint a PET-palackok számát.

A kezdeményezést életre hívók arra buzdítanak mindenkit, hogy amikor lehetőségük
van rá, töltsék újra kulacsukat csapvízzel, és próbálják meg beépíteni mindennapjaikba az egyszer használatos műanyagok alternatíváit!

S hogy a MaVíz szerint miért csapvízzel töltsük újra a kulacsunkat? 

  • A csapvíz olcsó: egy félliteres flakont pontosan 13 fillérből tudunk megtölteni.
  • A csapvíz bármikor elérhető: hazánkban mindenhol rendelkezésre áll a jó minőségű csapvíz, Magyarországon a vezetékes ivóvízzel ellátott települések aránya 100%-os.
  • A csapvíz egészséges: tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges és elégséges ásványi anyagokat.
  • A csapvíz biztonságos: Magyarországon az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz. 

A kampányhoz való csatlakozással mi is szeretnénk felívni a figyelmet arra, hogy PET-palack nélkül is bármikor, bárhol elérhető az ivóvíz, és ezúton kérjük az éttermeket, vendéglátóhelyeket, hogy csatlakozzanak ehhez a kiváló kezdeményezéshez, hiszen ezzel is hozzájárulnak a környezet és a vízkincs védelméhez – hangsúlyozta Nagy Edit, a szövetség főtitkára.

Neked ajánljuk
Nem a műanyagok hibája, hogy nem megfelelő a gyűjtésük Főleg PET-palackok szennyezik a Szentendrei-szigetet Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam