2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy amerikai állam kitiltja a szerves hulladékot a kommunális kukákból

Ezentúl nem kerülhet a zöldség-, a gyümölcs- és a tojáshéj a háztartási szemétbe az amerikai Vermontban, sőt, a szabályozás a magvakra, valamint a kávézaccra is kiterjed.

Egy új törvény arra kötelezi ezentúl a cégeket és magánszemélyeket az amerikai Vermontban, hogy ne dobják a (kommunális) szemétbe a növényi eredetű hulladékot. A szabályozás mindenkire vonatkozik, beleértve az éttermeket és a boltokat is – írja a hvg.hu.

A törvény arról is rendelkezik, hogy a növényi hulladékot külön tárolóba gyűjtsék az emberek, így ösztönözve őket a háztáji vagy ipari komposztálásra.

Aki ezt nem tudja megoldani, a hulladékot elhelyezheti egy gyűjtőponton, vagy kérheti annak elszállítását.

A szabályozással a környezetet igyekeznek védeni: amikor ugyanis az élelmiszerből visszamaradt hulladék a lerakóra kerül, a többi rétegbe ágyazódva metán képződik, amely nagy léptékben gyorsítja a globális felmelegedést.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Újabb illegális szemétszállítmányra bukkantak a román vámosok Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam