2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csatorna nem szemetes!

Sajnos sok háztartásban landol a lefolyóban a sütőolaj, illetve a WC-ben a tampon, a vattakorongok, gyógyszerek, sőt, akár az elektronikai hulladék is. Pedig az oda nem illő szennyezés komoly károkat okozhat a csatornarendszerekben. A Dunántúli Regionális Vízmű oktatóvideóval hívja fel a figyelmet a helytelen eljárás következményeire.

Pedig a vécébe dobott vattapamacs vagy a lefolyóba öntött sütőolaj nem tűnik el nyomtalanul, komoly problémát is okozhat a csatornahálózatban – hívja fel a figyelmet a DRV szerdai közleményében, amelyet a szolgáltató „csatornaillemtan” fantáziacímmel illetett – írja az Infostart.

A csatornába dobott szemét üzemzavart, dugulást, túlterhelést, mérgezést okoz.

A különféle zsírok a szennyvíz más összetevőivel reakcióba lépnek, és szappanszerű lerakódások formájában okoznak dugulást. A használt sütőolajat el kell vinni a gyűjtőpontokra – 2011 óta a Mol töltőállomásain 1,87 millió liter használt sütőolaj gyűlt össze, évről évre egyre több.

Hallottál már a zsírszörnyről? – Csatornaillemtan a DRV-vel Forrás: DRV Zrt./youtube.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam