2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csatorna nem szemetes!

Sajnos sok háztartásban landol a lefolyóban a sütőolaj, illetve a WC-ben a tampon, a vattakorongok, gyógyszerek, sőt, akár az elektronikai hulladék is. Pedig az oda nem illő szennyezés komoly károkat okozhat a csatornarendszerekben. A Dunántúli Regionális Vízmű oktatóvideóval hívja fel a figyelmet a helytelen eljárás következményeire.

Pedig a vécébe dobott vattapamacs vagy a lefolyóba öntött sütőolaj nem tűnik el nyomtalanul, komoly problémát is okozhat a csatornahálózatban – hívja fel a figyelmet a DRV szerdai közleményében, amelyet a szolgáltató „csatornaillemtan” fantáziacímmel illetett – írja az Infostart.

A csatornába dobott szemét üzemzavart, dugulást, túlterhelést, mérgezést okoz.

A különféle zsírok a szennyvíz más összetevőivel reakcióba lépnek, és szappanszerű lerakódások formájában okoznak dugulást. A használt sütőolajat el kell vinni a gyűjtőpontokra – 2011 óta a Mol töltőállomásain 1,87 millió liter használt sütőolaj gyűlt össze, évről évre egyre több.

Hallottál már a zsírszörnyről? – Csatornaillemtan a DRV-vel Forrás: DRV Zrt./youtube.com
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam