2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a pápai család a portájukon túl is lépett a szemét ellen

Megelégelték a környékükön uralkodó állapotokat, ezért saját hulladékgyűjtőt alakított ki a házaspár a házuk előtt.

Saját ötlettől vezérelve, megunva a házuk körüli szemetelést, saját kialakítású hulladékgyűjtővel lepte meg lakókörnyezetét a tókerti Tóth házaspár, amit naponta maguk ürítenek – számolt be a Veol.

Tóth Mária a portálnak nyilatkozva elmondta,

azért tették ki az elhasznált gumiabroncsokból és egy húszliteres műanyag kannából kialakított szemétgyűjtőt, mert elegük lett a Bakony-ér-parton (is) tapasztalható szemetelésből.

Az öt éve ideköltöző házaspár igényes a saját lakókörnyezetére, szépen gondozzák azt, és amit csak lehet, újrahasznosítanak. A Szemét – Köszi feliratú hulladékgyűjtőt fehérre festett gumiabroncsokra helyezték ki, hogy figyelemfelkeltőbb legyen.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A kezdeményezés egyértelműen bevált, újságolja Tóth Mária, levonva az eltelt két hónap tapasztalatait. Nap mint nap hordja be a kukába dobott szemetet, és mára elmondhatja, a híd azon oldalán nincs hulladék a földön. A híd túloldalán azonban még mindig sok hulladék hever. Egyértelmű, hogy nincs kellő mennyiségű szemetes kihelyezve a tókerti városrészben – zárta gondolatait a köztéri civil szemetes ötletgazdája.

Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam