2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tippek hulladékszegény strandoláshoz

Sajnos szerte a világon gyakori kép nyaranta a szemetes vízpart... Nem csupán a mindennapokban fontos törekednünk arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. Egy kis odafigyeléssel a szabadság jól megérdemelt napjait is hulladékszegénnyé tehetjük. 

Saját kulacs

Ha tehetjük, a partra is vigyük le a saját kulacsunkat, így nem kell ásványvizes palackokkal terhelni a környezeted. Nem elég hideg? Erre is van már megoldás. Egyrészt kaphatók már termoszos kulacsok, amelyek remekül tartják a hideget, másrészt ott a régi trükk: tegyük a vizet előző este hűtőbe, fagyasztóba. 

Kanálgép, bicska, bögre

Kis helyet foglalnak, bármikor előkaphatók, és szintén egy csomó felesleges szemetet megspórolhatunk velük. 

Fotó: Shutterstock

Saját nasi

Csomagolhatunk szendvicset „újraszalvétába”, helyi hozzávalókból, de a helyi pékségben kis vászonszatyrokkal ugyanúgy bevásárolhatunk hulladékmentesen, és már vihetjük is a partra. 

Nézzük meg, mit kenünk magunkra!

A part tisztasága után a víz tisztasága is múlhat a döntéseinken. A kozmetikumokat érdemes több szempontból vizsgálni. Az sem mindegy, hogy milyen anyagok mosódnak le rólunk a vízben. Egyes anyagok erősen károsíthatják a vizek élővilágát, tehát ebben az esetben is fontos, hogy jól válasszunk.

A csikk is szemét

Igaz, nem mindig van a közelben szemetes, de a többi szeméttel együtt gyűjtsük össze a csikkeket is magunk után, ne maradjanak ott azok sem a homokban. 

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: okoanyumag.hu
Vissza
Hírfolyam