2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tenger fenekén hagyott eszközök miatt vonták felelősségre a Facebookot

A Facebook egyik leányvállalata Oregon állam partjainál a vízben hagyta a korábban egy fúrás során használt felszereléseket, eltört csöveket és a fúrásokhoz használt gélszerű segédanyagot.

A hátrahagyott eszközök a különböző zöld szervezetek szerint rendkívül károsak a környezetre, ezért azt akarják, hogy a Facebook távolítsa el azokat, vagy fizessen a tárolásért – számolt be az Origo.

A Facebook akkor hagyta ott a fúráshoz használt anyagokat Oregon partjainál, amikor egy telekommunikációs kábelt készítettek elő. 

A vállalat kábelfektetéshez használt eszközei április 28. óta vannak a tenger mélyén közel Oregon partjaihoz.

A Facebook két hónapig nem is tájékoztatta a hatóságokat arról, hogy a felszerelés ott maradt. Most azonban Oregon állam felszólította a céget, hogy rendezzék a hulladék helyzetét, amennyiben folytatni szeretnék a munkálatokat. A vállalatnak 30 nap áll rendelkezésére megállapodni Oregon állammal a kártérítés összegéről, és 180 napot kaptak arra, hogy eltakarítsák a hátrahagyott felszereléseket, vagy engedélyt kérjenek arra, hogy ott tarthassák őket.

Neked ajánljuk
Elképesztő ötlet: lakhatóvá tennék a nagy csendes-óceáni szemétszigetet Izzik a levegő a műanyag körül Ragadozók titkos élete – Tengerek mélyén (természetfilm) Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam