2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Repül a műanyag a repülőtérről

Augusztusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő éttermek és kávézók a Budapest Airport és a Felelős Gasztrohős kezdeményezésére mellőzik az egyszer használatos műanyag szívószálakat. A terminálokban elhelyezet ivókutaknak köszönhetően pedig a felhasznált PET-palackok mennyisége is csökkenthető.

A kezdeményezésnek köszönhetően jelentősen csökkenhet a repülőtéren elhasznált eldobható műanyag eszközök mennyisége, hiszen a vendéglátó egységek augusztusban (amennyiben az utasok nem ragaszkodnak annak használatához) műanyag szívószál nélkül – vagy annak fenntartható, lebomló anyagból készült megfelelőjével – szolgálják fel azokat az üdítőket, amelyek esetében ez megoldható.

A projektnek köszönhetően jelentős mennyiségű műanyagszemét keletkezése kerülhető el. Mint közleményében fogalmaz, a Budapest Airportnak rendkívül fontos a fenntartható működés, így

a repülőtér-üzemeltető megkezdte az egyeztetéseket arra vonatkozóan, hogy a repülőtéren működő vendéglátó egységek szeptember hónapban is műanyag szívószál nélkül szolgálják fel az italokat.

A műanyaghasználat további mérséklése érdekében a Budapest Airport összesen 11 ivókutat helyezett ki a repülőtér termináljain, további három kút beszerzése pedig folyamatban van: ezeknek köszönhetően az utasok palackozott ásványvíz megvásárlása nélkül is kiváló minőségű ivóvízhez juthatnak a repülőtéren. Az utasbiztonsági ellenőrzésen az üres üvegeket mindenki magával hozhatja a tranzitterületre, ahol több ponton is hozzáférhetők az újonnan kiépített ivókutak.

Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam