2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsút mond a műanyag zacskóknak az ALDI

Az ALDI újításának valószínűleg sokan örülni fognak: kivezetik a kínálatukból a műanyag bevásárlótáskákat. Helyette lebomló zacskók, valamint papír- vagy többször használatos szákok lesznek elérhetők az üzletekben.

A világ szinte fuldoklik az eldobható műanyagoktól, és Magyarországon is fejenként évente nagyjából 80 ilyen zacskó végzi egyetlen használat után a kukákban. Ez ellen fellépve az ALDI legújabb döntése következtében kivezeti kínálatából a műanyag bevásárlótáskákat:

a jelenlegi készletek kifutása után a jövőben egy biológiailag lebomló anyagból készült táska lesz a helyettesítő termék, illetve csak papír- és többször használatos táskák lesznek elérhetők az üzletekben.

Az áruházlánc folytatja a „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéseit, miszerint 2025-re saját márkás termékei esetében 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni, illetve 2025-ig 15%-kal csökkenti csomagolóanyag-felhasználását. Ezzel párhuzamosan a vállalat október közepétől öt üzletében teszteli a biológiailag lebomló zöldség- és gyümölcszacskót, amit 10 forintos egységáron kínál.

A tervek szerint a jövőben a lebomló zacskó mellett valamennyi üzletében többször használatos zöldség- és gyümölcshálót is kínál majd az áruházlánc, decemberben pedig akciós termékként többször használatos, több méretben elérhető szilikonfedelet vásárolhatunk, amelyek fenntartható módon helyettesíthetik a tejtermékek műanyag fedőit. A vásárlók számára elérhető opció, hogy saját hozott csomagolóanyaggal is vásárolhatnak zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut az ALDI üzleteiben.

Neked ajánljuk
Ukrajna betiltja a műanyag zacskókat Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását A 3D-nyomtatókban kap új esélyt a kávézacc A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: mindmegette.hu
Vissza
Hírfolyam