2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra itt az ősz, de kár lenne emiatt füstölögni

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik.

A JÖN Alapítvány őszi kampánya az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzi ki célul.

A minden évben jelentkező programsorozatba évente új események, elemek kerülnek bevezetésre. Komposztáló-szépségversenyt és faültetési nagykövet programot hirdetnek, rendezvényeket, előadásokat tartanak, honlapjukon és a közösségi médiában is népszerűsítik a komposztálást és útmutatással szolgálnak a megvalósításhoz.

Az országos kampány szeptember elsejével indul és egészen november végéig tart.

A kampányhoz a témában érdekelt társadalmi szervezet csatlakozását is várják, hogy az információk minél szélesebben közönséghez juthassanak el, ezzel elősegítve egy országos probléma orvoslását. A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu-n és a komPOSZTolok Facebook-oldalon lehet értesülni.

A JÖN Alapítvány szakmai és közösségi Facebook-csoporta a komPOSZTolok, ahol minden érdeklődő választ kaphat a komposztálással kapcsolatos kérdéseire – hogy az ősz ne a kerti hulladék miatti füstöl(gés)ről, hanem a jövő évi terményeket tápláló humusz előkészítéséről szóljon.

Fotó: jonalapitvany.hu
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: jonalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam