2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra itt az ősz, de kár lenne emiatt füstölögni

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetük egészségét is veszélyeztetik.

A JÖN Alapítvány őszi kampánya az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzi ki célul.

A minden évben jelentkező programsorozatba évente új események, elemek kerülnek bevezetésre. Komposztáló-szépségversenyt és faültetési nagykövet programot hirdetnek, rendezvényeket, előadásokat tartanak, honlapjukon és a közösségi médiában is népszerűsítik a komposztálást és útmutatással szolgálnak a megvalósításhoz.

Az országos kampány szeptember elsejével indul és egészen november végéig tart.

A kampányhoz a témában érdekelt társadalmi szervezet csatlakozását is várják, hogy az információk minél szélesebben közönséghez juthassanak el, ezzel elősegítve egy országos probléma orvoslását. A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu-n és a komPOSZTolok Facebook-oldalon lehet értesülni.

A JÖN Alapítvány szakmai és közösségi Facebook-csoporta a komPOSZTolok, ahol minden érdeklődő választ kaphat a komposztálással kapcsolatos kérdéseire – hogy az ősz ne a kerti hulladék miatti füstöl(gés)ről, hanem a jövő évi terményeket tápláló humusz előkészítéséről szóljon.

Fotó: jonalapitvany.hu
Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása A Tisza Expedíció kíséretével valósul meg a IX. Felső-tiszai PET Kupa Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: jonalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam