2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Starbucks itthon is lép a környezetszennyező szürcsölés ellen

A Starbucks augusztus végétől újfajta, szívószálmentes fedővel várja a kávézni vágyókat Magyarországon.

 A világon naponta több mint félmilliárd egyszer használatos műanyag szívószál fogy, az új fedő bevezetésével a Starbucks ennek a mennyiségnek a csökkentéséhez szeretne hozzájárulni – írta meg az Octogon.

A Starbucks új fedőjének tervezésénél a környezettudatosság mellett a vásárlói kényelem is fontos szempont volt. Az új dizájnból hiányzik a megszokott, szívószálaknak kialakított lyuk, ugyanakkor az egyedi formatervezésű, újrahasznosítható műanyagból készülő fedőn egy megemelt nyílás található, amely nemcsak azért előnyös, mert kevesebb anyagból állítható elő, de az ízélményt is növeli.

Az újfajta, szívószálmentes fedő bizonyos hideg italok esetében elérhető Fotó: starbucks.com

Az újításnak köszönhetően a Starbucks évente több millió nem újrahasznosítható, műanyag szívószállal csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét üzleteiben.

A Starbucks az évben papíralapúra cserélte a műanyag szívószálakat, valamint a vállalatnál elérhető reusable cup újratölthető poharak használata esetén a környezetbarát kávéélmény mellett kedvezményt is biztosít a vendégeknek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam