2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a közutak melletti területek szennyezettségi térképe

A „Tisztítsuk meg az Országot!” program eddigi tapasztalatai alapján Boros Anita, az ITM építésügyért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kiemelte: „az illegális hulladéklerakások időről időre újratermelődnek, ezért ez egy állandóan aktuális probléma Magyarországon”.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” program 2020. májusi előkészítésekor előzetesen feltérképezték a közútkezelő által üzemeltetett úthálózat mentén található illegális hulladékrakásokat. Néhány hete két helyszínen, Ráckeresztúrnál az M6-os autópálya mellett, míg Gyálnál az M0-s autóút térségében jelöltek ki a szakemberek egy-egy pilothelyszínt, ahonnan több száz köbméternyi illegális hulladékot szállítottak el – derül ki a közútkezelő közleményéből.

Az itteni tapasztalatok és az országosan korábban megjelölt helyszínek aktualizálása alapján elmondható, hogy az országos úthálózat mentén jelenleg fellelhető illegális hulladék mennyisége a folyamatos gyűjtési és szállítási munkák mellett is eléri a 4300 köbmétert.

A nagy mennyiségű hulladék összetétele jellemzően kevert, lakossági lom és építési hulladék található benne. Ezen akciók tapasztalata és az elmúlt időszakban végzett részletes, országos felmérések alapján a közútkezelő elkészítette az állami, országos közúthálózat melletti területek szennyezettségi térképét.

Tisztítsuk meg az Országot! program: elkészült a közutak melletti területek szennyezettségi térképe Forrás: Magyar Közút/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: kozut.hu
Vissza
Hírfolyam