2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hulladékradar telepítésével bárki segíthet a szemétkupacok eltüntetésében

„Tisztítsuk meg az Országot!” – ez a mottója a kormány új, természetvédelmi akciójának. A cél, hogy a lehető legtöbb helyen felszámolják az illegális szemétlerakatokat.

Csak egy tábla jelzi, hogy a „Hulladék lerakása tilos!”, de már ez is a sitthalom és a használt abroncsok martalékává vált. Alig néhány kilométerre Budapesttől, Solymár közelében hegyekben áll a szemét – mutatott be egy tipikus illegális szemétlerakót az M1 Híradója.

Bár még csak tesztüzemben működik, de egy telefonos alkalmazással jelezhetjük, ha ilyen helyekkel találkozunk.

Csak néhány kattintás, és a Hulladékradar jelzi a hatóságok felé, hogy hol bukkantunk illegális szemétlerakóra.

A kormány a Tisztítsuk meg az Országot! elnevezésű program keretében az ilyen helyeket kutatja és számolja fel. Ehhez az összes olyan társhatóság és szervezet segítségét is kéri, amely hasznos információval tudja segíteni a programot. Ilyen például a MÁV, a Magyar Közút, de a nemzeti parkokkal és a vízügyi igazgatósággal is együtt dolgozik a koordinációt végző Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam