2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiszta Tisza, boldog Bodrog – új vizeken a PET-kalózok

A tiszai sikerekkel a hátuk mögött a PET-kalózok új vizekre eveznek: a PET Kupa környezetvédelmi, hulladékgyűjtő versenye első alkalommal kerül megrendezésre a Bodrogon.

Augusztus első hetében 10,5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Tiszai PET Kupa hajós csapatai és önkéntesei. A felső-tiszai versenyek hagyományát és jól bevált gyakorlatát szeptember 9–13-ig a Bodrogra helyezik át a szervezők – derül ki az esemény közleményéből.

A vírushelyzetre tekintettel korlátozott létszámban és rendkívüli óvintézkedések bevezetése mellett valósul meg a közösségi folyótakarítás.

A résztvevők várhatóan több tonna, főként műanyag hulladéktól tisztítják meg a folyót, miközben felfedezik a verseny során érintett, Bodrog menti települések különleges kulturális értékeit és a folyó sokszínű természeti kincseit.

A Természetfilm.hu Egyesület tavaly a víz világnapja alkalmából szervezett többnapos
hulladékgyűjtő programot a Bodrogra. Sárospatakon több száz fős gyereksereg, az
önkormányzat részéről pedig szívből jövő fogadtatás és támogatás várta a résztvevőket. Ekkor indult el a #BoldogBodrog program és a 2020-as verseny tervezése.

A #BoldogBodrog program keretében a szakemberek a PET Kupa versenyeinek tapasztalatait átadva, irányt mutatva, elsősorban a helyben élő partnerek és szolgáltatók közreműködésére alapozva rendezik meg a versenyt. 

Az I. Bodrogi PET Kupa fővédnöke Áder János köztársasági elnök, fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, védnöke Révész Máriusz felelős kormánybiztos. A verseny szervezője a Természetfilm.hu Egyesület és a Zöld Kör.

Neked ajánljuk
Egy hűtőszekrény is előkerült a Rába nagytakarításakor Sikerül túljárni a szemetelő varjúk eszén? Napok alatt bontja le a műanyagot egy új enzim Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam