2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó példa: ha az út a fontos, nem mindegy, hogyan hagyjuk hátra

Vadász Zsolt, aki az elmúlt jó néhány esztendőben trabantjával a fél világot bejárta, most túrabakancsot húzott, hogy gyalogszerrel járja végig és tisztítsa meg az El Caminót.

Hősünk augusztus 7-én vágott neki az útnak. Tervei szerint a kétezer kilométeres utat hetvenöt-nyolcvan nap alatt, gyalog teszi meg. A szemétszedő csipeszen kívül a vándorbot lesz a legfőbb útitársa – mondta el Vadász Zsolt a Szoljon.hu-nak.

A csipeszt elmondása szerint meglehetősen sűrűn forgatja, sajnálatos módon rengeteg a szemét azon az úton, amelyen sokan indultak már el a megvilágosodás reményében.

Elsősorban az erdei ösvények, turistautak és a GR65 jelzésű zarándokút­vonalak megtisztítása a célja. Leginkább PET-palac­kok, üdítősdobozok, csomagolóanyagok akadnak horog­ra. Az első tíz nap után Na­varránál több mint ötszáz liter szemetet hagyott a városszéli gyűjtőkonténerekben.

„Néha összetalálkozom másokkal, akad, aki látva, mit csinálok, kér tőlem egy zsákot. Bevallom, én csak a magam dolgára koncentrálok, folytatom a gyaloglást, gyűjtést. Mondanám, hogy elszomorít, amit tapasztalok, de igyekszem máshonnan vizsgálni a dolgot. Egyébként is, miért lennék csalódott? Teljes lelki és testi szabadságot élek meg, emellett olyasmivel foglalkozom, amiről tudom, hogy helyes. Ez elég ahhoz, amit boldogságérzetnek hívhatok” – fogalmazta meg gondolatait a portálnak Vadász Zsolt.

Forrás: Trabant-expedíció/youtube.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam