2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új csomagolást kap az emblematikus chipstorony

Újratervezték a Pringles chips csomagolását, hogy zöldebb legyen: a gyártó azt ígéri, hogy így újrahasznosítható lesz.

Nem csak az orvostudomány átkozza a chipset. A környezetvédőknek a műanyag burkolat miatt van a bögyében. Az emberek ugyanis fogyasztás után sokszor ott hagyják az erdőben vagy a tengerparton, ahol súlyosan károsítja a környezetet, mert nagyon nehezen vagy egyáltalán nem bomlik le – számolt be a hvg.hu.

A Pringles eddigi csomagolásának talpa fém volt, amelyen műanyag borítású papírhenger nyugodott. A hengert lezáró fólia szintén fémből készült, a visszazárhatóságot biztosító fedél viszont tiszta műanyag.

A szakértők csak „újrahasznosítási rémálomnak” nevezték.

A márka tulajdonosa, a Kellog's most úgy döntött, hogy változtat. A környezetkímélőnek mondott henger 90 százalékban papírból van, és csak 10 százaléka műanyag. Ez belülről szigeteli azért, hogy megóvja a chipset az oxigéntől és a nedvességtől.

A brit Tescókban a termék próbaképpen kétfajta fedéllel lesz kapható: az egyik műanyagból készül, a másik papírból. Mindkettőt lehet majd szelektíven gyűjteni, mert újrahasznosítható. A Kellogg's szerint mostantól a henger is újrahasznosítható lesz, ám a Recycling Association (Újrahasznosítók Szövetsége) munkatársa szerint az új dizájn nem jelent teljes megoldást – a műanyag tetőtől végképp búcsút kellene venni.

Neked ajánljuk
Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Három éve szállt szembe Kenya a plasztikszatyrokkal. Mik a tanulságok? Néhány üzletében bevezeti a használt étolaj visszavételét az ALDI Rekordmértékben csökkent tavaly az üvegházhatású gázok kibocsátása az Egyesült Államokban Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam