2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább dolgozik a környezetbarát csomagolásokon a Nestlé

A vállalat célja, hogy 2025-re 100 százalékban fenntartható csomagolásokat használjon.

A Nestlé élelmiszeripari óriás összesen 2 milliárd svájci frankot (2,19 milliárd dollár) fordít arra, hogy teljesen átalakítsa termékeinek csomagolását. A társaság bejelentette, 2025-re a termékeinek összes csomagolása újrahasznosítható lesz – írja a Reuters alapján az Origo.

A Nestlé egyébként egyszerre kívánja visszafogni általában a csomagolásait, miközben a műanyagot fenntarthatóbb anyagokra cseréli.

A vállalat egyébként a KitKat csokoládéját már elkezdte papírba csomagolni műanyag helyett, de Franciaországban hamarosan a Maggi kockák is új, immár újrahasznosítható csomagolásban kerülnek a boltok polcaira.

Jóllehet a Nestlé lendületesen halad az újrahasznosítható műanyagok irányába is, maga a műanyag nem fog teljesen eltűnni a termékekből. A papírcsomagolás ugyanis sokszor nehezen megoldható, különösen olyan esetekben, amikor nem egységesek a termékek méretei a különböző piacokon – mondta el egy sajtókonferencián a vállalat elkötelezettségét hangsúlyozva Magdi Batato, a svájci társaság operatív igazgatója.

 Papír KitKat-csomagolás Japánból Fotó:  Nestlé Japan/flickr.com
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Mit keresnek keselyűk az Alföldön? Elindul a regisztráció az MNB online Zöld Pénzügyi Konferenciájára
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam