2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A talajt is elborítják a mikroszálak

Amióta a műszál meghódította a ruhaipart, az emberiség hétmilliárd polárfelsőre elegendő plasztik mikroszálat juttatott a környezetbe.

A múlt század közepe óta mintegy 5,6 millió tonnányi mikroműanyagszemét keletkezett csupán a mosás során a szennyvízbe került szálakból – írja a BBC alapján a 444.hu.

A mikroműanyag-szennyezést ezidáig főként víztisztasági problémának tekintették a világban. Okkal, mivel a szennyezés forrása jórészt a ruhák tisztítása volt.

De egyre inkább a földek szennyezése válik problémává, melynek sajátos módon a szennyvízkezelés sikeressége az oka.

Ugyanis bár a szennyvíztelepeken egyre hatékonyabban szűrik ki a mikroműanyagokat, ám a kiszűrt szennyezést aztán a többi salakanyaggal együtt vagy szimplán szántóföldeken terítik szét, vagy szeméttelepeken temetik a föld alá. 

Neked ajánljuk
Egy böngészőkiterjesztés több mint 100 tonna műanyagszeméttől tisztította meg a tengereket Mit tehetünk, hogy ruháink mosása kevésbé szennyezze a természetes vizeket? Hathatós eszközzel számolná fel a szemetelést egy thai nemzeti park Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam