2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hathatós eszközzel számolná fel a szemetelést egy thai nemzeti park

A felelőtlen turisták az otthonukban, postán kapják vissza a hátrahagyott hulladékot.

Mielőtt a turisták belépnek a Bangkok melletti Khao Yai nemzeti parkba, a lakcímüket is meg kell, hogy adják. Erre azért van szükség, hogy ha a látogatók szemetelnének, akkor a park dolgozói vissza tudják nekik küldeni az eldobott palackot, zacskót – írta meg a hvg.hu.

A szemetet becsomagolva, egy kis dobozban postázza a park azoknak a vendégeknek, akik nem tudnak viselkedni – a szemetelést emellett bírsággal és börtönnel is „jutalmazhatják”.

A szigorítás előzménye, hogy a Khao Yai-ban nagyon sok olyan szemetet szednek össze, melyet nem a kukákba dobtak az emberek – ami nemcsak a látvány miatt okoz gondot a parknak, de az állatvilágot is veszélybe sodorja.

A Khao Yai Nemzeti Park bejárata Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: thai.hu
Vissza
Hírfolyam