2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Temérdek hulladék terheli a Pilisi Parkerdőt

Az idén több mint 5,5 ezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot találtak a Pilisi Parkerdőben az erdészek – közölte a nemzetközi hulladékgyűjtő nap alkalmából a Pilisi Parkerdő az MTI-vel szerdán.

A hulladékokat a Tisztítsuk meg az Országot! program keretében mérték föl, és a főváros IX. kerületéből, egy 3 hektáros erdőből már el is szállítottak 170 köbméternyit.

A parkerdő minden évben százmilliós nagyságrendű összeget kénytelen a hulladékok elszállítására költeni – az összegből legalább 20 hektár erdőt telepíthetnének évente.

Közleményükben arra is kitértek, hogy a Pilisi Parkerdőben nemcsak az évi 25 millió látogatói alkalom terheli a környezetet. Vannak, akik a hulladéklerakás költségeit azzal akarják megspórolni, hogy az erdőkben raknak le ipari, építési és kommunális hulladékot, holott – a közvélekedéssel ellentétben – még a zöldhulladéknak sincs helye a természetben, tehát a levágott füvet, fát, lehullott gyümölcsöket sem szabad odavinni – hívták fel a figyelmet.

Szemetet szednek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatásai a Tisztítsuk meg az Országot program sajtótájékoztatójának helyszínén, a Gyáli út 50. szám melletti erdős területen 2020. szeptember 7-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam