2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas szeméthalom végezte egy pécsi védett területen

Az elkövetők 100 köbméter építési törmeléket raktak le illegálisan az Ezeréves Gesztenyés mellé Pécsett – értesült olvasójától a Szabad Pécs.

A Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságához 2020. szeptember 23-án érkezett névtelen lakossági bejelentés arról, hogy Pécsett, a Gesztenyés utca végén ismeretlenek építési-bontási hulladékot helyeztek el, írta a Szabad Pécs megkeresésére a megyei kormányhivatal pénteken.

A hatóság a bejelentésben foglaltak kivizsgálása érdekében másnap helyszíni szemlét tartott a megjelölt területen, ahol megállapították, hogy egy körbekerítetlen magáningatlanon nagy mennyiségű hulladék található.

Fotó: szabadpecs.hu/olvasói levél

A szemle ideje alatt két teherautóból további hulladék lerakását kísérelték meg, amit a kormányhivatal helyszínen lévő munkatársai megakadályoztak. Az ügyben hatósági eljárás indult, melynek lezárultával a kormányhivatal a szükséges intézkedéseket megteszi.

Forrás: Pannon Televízió/youtube.com
Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: szabadpecs.hu
Vissza
Hírfolyam