2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Japán tovább készül a legfenntarthatóbb olimpiára

Bár a tokiói játékokat egy évvel elhalasztották, a rendhagyó előkészületek tovább folynak: nem csak az érmeket, de az átadási ceremónia során használt pódiumokat is újrahasznosítással állítják elő.

A cél teljesítése érdekében 2019 nyarán országos gyűjtőakciót indítottak, amelynek keretében a kampányba bekapcsolódó iskolák és vállalatok segítségével az olimpiák történetében először a szervező ország csaknem teljes lakossága részt vett a pódiumok előállításához szükséges alapanyag összegyűjtésében.

2020 márciusára jött össze a gyártáshoz szükséges mennyiség: 24,5 tonna használt műanyag.

A szervezők eltökéltségét mutatja, hogy a fenntarthatóság jegyében korábban az érmek alapanyagát is országos gyűjtőakció keretében, tönkrement elektronikai berendezések hasznosításával biztosították

Az olimpiai szervezők kiemelt célja, hogy a játékok történetében először a versenysorozathoz kapcsolódóan legyártott valamennyi tartozék 99 százalékban újrafelhasználásra vagy újrahasznosításra kerüljön. De az esemény környezeti lábnyomára más szempontból is odafigyelnek: a helyszíneken felhasznált energia kizárólag megújuló forrásból származik majd.

Neked ajánljuk
Idén a harmadik pethajós hulladékderbit szervezi a PET Kupa Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Mégis vizsgálatot jelentett be a fukusimai atomerőműnél a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: tokyo2020.org
Vissza
Hírfolyam