2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Japán tovább készül a legfenntarthatóbb olimpiára

Bár a tokiói játékokat egy évvel elhalasztották, a rendhagyó előkészületek tovább folynak: nem csak az érmeket, de az átadási ceremónia során használt pódiumokat is újrahasznosítással állítják elő.

A cél teljesítése érdekében 2019 nyarán országos gyűjtőakciót indítottak, amelynek keretében a kampányba bekapcsolódó iskolák és vállalatok segítségével az olimpiák történetében először a szervező ország csaknem teljes lakossága részt vett a pódiumok előállításához szükséges alapanyag összegyűjtésében.

2020 márciusára jött össze a gyártáshoz szükséges mennyiség: 24,5 tonna használt műanyag.

A szervezők eltökéltségét mutatja, hogy a fenntarthatóság jegyében korábban az érmek alapanyagát is országos gyűjtőakció keretében, tönkrement elektronikai berendezések hasznosításával biztosították

Az olimpiai szervezők kiemelt célja, hogy a játékok történetében először a versenysorozathoz kapcsolódóan legyártott valamennyi tartozék 99 százalékban újrafelhasználásra vagy újrahasznosításra kerüljön. De az esemény környezeti lábnyomára más szempontból is odafigyelnek: a helyszíneken felhasznált energia kizárólag megújuló forrásból származik majd.

Neked ajánljuk
Az űrszemét csökkentésére fából készítenek műholdat Japánban Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket Zöld növekedési stratégia elfogadásával zárta az óévet Japán A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: tokyo2020.org
Vissza
Hírfolyam