2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyon szigorúan veszik a szemetelést Lengyelországban

Az ottani közterület-felügyelet rendészei felhatalmazást kaptak arra, hogy megbüntessék azokat, akik nem használják megfelelően a szelektívhulladék-gyűjtőket.

Lengyelországban a városőrség új jogosultságot szerzett. E szerint belenézhet az emberek szemetébe, és büntethet is, ha a szelektíven gyűjtendő hulladékot nem külön kukába helyezik – írta meg a Gazeta nyomán a Napi.hu.

Az új rendelkezés szerint – amelynek most járt le az egy hónapos türelmi ideje – 500 zloty (40 ezer forint) büntetést szabhatnak ki arra, aki más tárolóba dobta a szelektíven gyűjtendő szemetet, mint kellett volna.

Varsóban korábban is ellenőrizték a szemét megfelelő kidobását, de csak figyelmeztethették a vétkeseket, pénzbüntetést nem szabhattak ki. Az új szigor jegyében a házakat és a lakásszövetkezeteket is ellenőrizhetik, az utóbbi esetben a gondnokot büntetik meg, ha hibát találnak.

Fotó: shutterstock.com

Nagy lakótelepeken nehéz megállapítani, ki nem dobta a megfelelő tárolóba a szemetét. Ugyanakkor ez nem akadályozta meg a hatóságot abban, hogy a fővárosban már szeptember eleje óta közel 130 ellenőrzést végezzenek el, és ezek eredményeként összesen 50 büntetést szabjanak ki.

Neked ajánljuk
Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről 4,5 billió cigicsikk végzi a környezetben évente Kevesebb élelmiszer végezte itthon a kukában Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam