2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Találós kérdésekkel a tengerek megtisztításáért

144 ország internetfelhasználói összesen több mint 10 millió, Hawaii partjait szennyező műanyaghulladék eltávolításához járultak hozzá egyetlen, olykor mókás kérdés megválaszolásával.

A FreetheOcean.com oldal létrehozásával Mimi Ausland környezetvédelmi aktivistának az volt a célja, hogy bárki, éljen a bolygó bármelyik szegletében, lehetőséget kaphasson az óceánokat elborító szemét elleni cselekvésre – még ha csak egy apró mozdulatról, mondjuk egy kattintásról van is szó.

A  FreetheOcean.com oldalra látogatók a napi kérdés megválaszolásával egy szemétdarab eltávolításához járulnak hozzá, amelyet a gyakorlatban az oldal hirdetői és szponzorai finanszíroznak, és a Sustainable Coastlines Hawaii nevű szervezet munkatársai kiviteleznek.

Az oldal felkeresésével – a válasz helyességétől függetlenül – hozzájárulhatunk a tengerpart megtisztításához, és egy globális közösség tagjává is válhatunk. Mimi a további szemetelés megelőzése érdekében tartós használati cikkeket is kínál, az ezekből származó bevétel egy része pedig szintén az óceán megtisztítására fordítódik.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát Az Antarktisz körül élő leopárdfóka jelent meg Dél-Afrikánál Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Zöldbe borul az egykori bécsi pályaudvar területe
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam