2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Találós kérdésekkel a tengerek megtisztításáért

144 ország internetfelhasználói összesen több mint 10 millió, Hawaii partjait szennyező műanyaghulladék eltávolításához járultak hozzá egyetlen, olykor mókás kérdés megválaszolásával.

A FreetheOcean.com oldal létrehozásával Mimi Ausland környezetvédelmi aktivistának az volt a célja, hogy bárki, éljen a bolygó bármelyik szegletében, lehetőséget kaphasson az óceánokat elborító szemét elleni cselekvésre – még ha csak egy apró mozdulatról, mondjuk egy kattintásról van is szó.

A  FreetheOcean.com oldalra látogatók a napi kérdés megválaszolásával egy szemétdarab eltávolításához járulnak hozzá, amelyet a gyakorlatban az oldal hirdetői és szponzorai finanszíroznak, és a Sustainable Coastlines Hawaii nevű szervezet munkatársai kiviteleznek.

Az oldal felkeresésével – a válasz helyességétől függetlenül – hozzájárulhatunk a tengerpart megtisztításához, és egy globális közösség tagjává is válhatunk. Mimi a további szemetelés megelőzése érdekében tartós használati cikkeket is kínál, az ezekből származó bevétel egy része pedig szintén az óceán megtisztítására fordítódik.

Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Évente több mint 200 ezer tonna műanyag kerül a Földközi-tengerbe Eljött az ideje annak, hogy megpróbáljuk rendezni a viszonyunkat a természettel Sok-sok csomagnyi segítség Nagykanizsán A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam