2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy böngészőkiterjesztés több mint 100 tonna műanyagszeméttől tisztította meg a tengereket

Az „OCG – Saving The Ocean” egy nonprofit szervezet, amelyet 2019-ben hoztak létre olyan emberek, akik szeretnének tiszta tengerpartokat és műanyagszennyezéstől mentes óceánokat a bolygón.

A csoport most kifejlesztett egy olyan alkalmazást, tulajdonképpen egy keresőmotort, amely segíti az óceánok szeméttől történő megtisztítását. Az app tulajdonképpen úgy működik, mint a Google, minél többet használja a felhasználó, annál relevánsabb hirdetések jelennek meg számára – írja a Forbes alapján a raketa.hu.

A folyamat során az OCG megkapja annak a pénznek egy részét, melyet a hirdető fizet, és azt a tengerek és óceánok kitakarítására fordítja.

A projektet alapító Mike Powell és Jon Chambers szeretné rávenni az embereket, hogy „változtassanak a dolgok menetén”.  Az indulást követő három hónap alatt az alkalmazás segítségével több mint 126 tonna műanyagot távolítottak el 100 ezer, a keresőmotort használó környezettudatos embernek köszönhetően. Az alkalmazást ezen a linken lehet a Chrome böngészőhöz hozzáadni.

Szeméttel borított tengerpart Balin Fotó: shutterstock.com

Az OCG az indonéziai Baliban kezdte el első tisztítási műveletét, és remélik, hogy Délkelet-Ázsia egész területén terjeszkedhetnek. Ennek érdekében a helyi közösségekben verbuválnak és képeznek takarító személyzetet, akik az alkalmazás felhasználóinak minden három keresésére vetítve képesek eltakarítani és újrahasznosítani egy darab műanyag zacskót.

Az OCG egy raktárban gyűjti az összeszedett műanyagot, majd típus szerint szétválogatják a szemetet. A vállalat az ECO Bali szolgáltatását használja az újrahasznosításhoz, de remélik, hogy hamarosan önállóan is belevághatnak ebbe a folyamatba.

Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában A kávé és a banán nyerő párosítás Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam