2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: az új hulladékgyűjtő járművek megvásárlása nagyon fontos előrelépést jelent a zöld és élhető Budapest érdekében. A beszerzés a kormány, az Európai Unió és a fővárosi önkormányzat együttműködésének eredményeként jött létre. 

A főpolgármester köszönetet mondott az előző városvezetésnek a projekt előkészítéséért, valamint a kormánynak és az uniónak a finanszírozásért. 

Az új járművek nemcsak biztonságosabbak és környezetkímélőbbek, hanem olcsóbban is üzemeltethetők

 – mondta el Karácsony Gergely, megjegyezve, hogy Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. nehéz helyzetben van a hulladékszállítással kapcsolatos elszámolási problémák miatt. Közölte azt is, hogy szeretnének további járműcseréket végrehajtani az FKF-nél. 

Fotó: Karácsony Gergely/facebook.com

Mártha Imre, az FKF felügyelőbizottságának elnöke elmondta, az új járművek drasztikusan kisebb költséggel üzemeltethetők, mint a több százezer kilométert futott régiek. Első szállítmányként 98 hulladékbegyűjtő jármű érkezett, de folyamatban van egy opciós többletlehívás is 12-re, így összesen 110 járműves lesz a flotta.

Kommunális hulladékot begyűjtő és lomtalanításra használható járműveket is vásároltak. Németh László köztisztasági járműkezelő szerint munkájukat nagyban segítik a korszerű járművek, amelyekkel a korábbiaknál sokkal kisebb zajjal lehet dolgozni.

Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az óceánt szennyező hulladékból készült színpompás installáció Baliban Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam