2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Plasztikpalackból fontak vízre kerítést

A dél-amerikai folyókból érkező hulladék jelentős mértékben járul hozzá az óceánok szennyezéséhez. Guatemala a probléma olcsó kezeléséhez éppen a gondot okozó palackok egy részét hívta segítségül.

Az összegyűjtött palackokat hálóba fűzve a folyó felszínén úszó akadályt hoztak létre, amely képes feltartóztatni a lebegő hulladékot. A hordalék kiválogatása és feldolgozása ráadásul bevételi lehetőséget jelent a helyi közösségeknek is.

A Karib-tengerbe torkolló Motagua folyón megvalósított „kerítések” tehetik népszerűvé az egyszerű technológiát, amellyel a területről származó szennyezés arányát 60 százalékkal sikerült csökkenteni.

Forrás: WORLD ECONOMY/youtube.com
Neked ajánljuk
Idén is rengeteg szemét érkezett a Tiszán Nagy fenyegetést jelent a veszélyeztetett fajokra az amerikai vizek műanyag-szennyezettsége Jégvirágok ezrei nyíltak Oroszországban (képgaléria) Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: getaway.co.za
Vissza
Hírfolyam