2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az egyik legnagyobb gyártó újratölthető samponokkal vetne véget a szemétdömpingnek

A Procter&Gamble bejelentette, hogy hamarosan minden hajápolási termékénél elkezdi kivezetni a műanyag flakonok használatát.

A világ egyik legnagyobb, napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalata bejelentette, hogy hamarosan elkezdi kivezetni a műanyag flakonok használatát minden hajápolási termékénél. Az új koncepcióval ugyan nem szüntetik meg teljesen a műanyag használatát, de nagyságrendekkel csökkentik azt – írta meg a G7.

A samponokat és egyéb hajápoló szereket egy idő múlva már csak újratölthető tasakokban lehet majd megvenni, otthonra pedig alumíniumból készülő újrahasznosítható tartókat kínálnak.

A cég a tervek szerint már 2021-ben elkezdi az átállást az utántöltéses verzióra, és az ígéret szerint minden hajápolási termékénél megteszi ezt, ami azért fontos, mert a P&G azok közé a szereplők közé tartozik, amelyek a méretük következtében tényleg jelentős műanyaghulladék-csökkenést tudnak elérni az iparágban. A vállalat becslései szerint csak ezzel a lépéssel már jövőre 300 millió flakonnal csökken a hulladék mennyisége.

Neked ajánljuk
A McDonald's itthon 800 millió forintot fordít a műanyag eszközök lecserélésére A brit Tesco után az ALDI is lépett a nehezen újrahasznosítható műanyagok kezelése érdekében Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam