2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fontos változások a kozmetikumok körül

Egy forradalmi eljárásnak köszönhetően a LanzaTech, a Total és a L’Oréal létrehozta a világ első olyan műanyag kozmetikai csomagolását, amelyet az ipar által kibocsátott szén-dioxid megkötésével és újrahasznosításával készítettek.

A LanzaTech, a Total és a L’Oréal innovatív partnersége egy olyan eljárást hozott létre, amely képes az ipar által kibocsátott szén-dioxidot megkötni, átalakítani és ebből a kozmetikai termékek számára új, fenntartható csomagolást gyártani – írja a vállalatok közleménye alapján a Világgazdaság.

A sikeres átalakítási folyamat három lépésben zajlik:

  • A LanzaTech egyedi biológiai eljárással megköti az ipari szén-dioxidot, és átalakítja etanollá;
  • ezután a Total az IFP Axensszel közösen kifejlesztett dehidratációs eljárás segítségével az etanolt etilénné alakítja, majd polietilénné polimerizálja, amelynek műszaki jellemzői megegyeznek a fosszilis társaiéval.
  • A L’Oréal ezt a polietilént – amely a hagyományos polietilénhez hasonló minőségű és tulajdonságú – használja fel a csomagolások előállításához.

Az eljárás technológiai és ipari siker is egyben, amely bizonyítja, hogy a kibocsátott ipari szén-dioxid felhasználható műanyag csomagolások előállítására. Az együttműködésben részt vevő vállalatok hosszú távon szeretnének együtt dolgozni a fenntartható műanyagok gyártásán, és örömmel fogadják azon további cégek csatlakozását kezdeményezésükhöz, akik vállalnák az új, fenntartható műanyagok használatát.

Fotó: L’Oréal Magyarország/youtube.com
Neked ajánljuk
Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam