2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozások is csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

A kereskedelemben, a vendéglátóiparban és a turizmusban tevékenykedő vállalkozásokat és a munkavállalókat is arra buzdítják, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár közölte, a kereskedelemnek, a vendéglátásnak és a turizmusnak kiemelt szerepe van a lakosság szemléletformálásában, hiszen az emberek ezzel a három ágazattal találkoznak a legtöbbször.

Boros Anita szerint ebben a nehéz időszakban is fontos, hogy Magyarország meg tudja mutatni: összefogással, kreatívan tud fellépni a hulladékcsökkentés érdekében.

A 2009-ben indult önkéntes rendezvénysorozat lényege, hogy a tagállamokban élő emberek, vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és közigazgatási szervek is csatlakozhatnak minden olyan programmal, akcióval, rendezvénnyel, amely felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója közölte, a turizmus teljes spektrumában, így a szálláshelyeken és a vendéglátásban is szemléletváltásra van szükség a környezettudatosság erősítése érdekében.
Az MTÜ a jövőben is segíti a felelősen gondolkodó turisztikai szolgáltatókat a környezetbarát intézkedések bevezetésével, ezért az Európai Hulladékcsökkentési Héten – november 21–29. között – 100 millió forintos pályázatot hirdetnek a magyarországi kistermelők támogatására – mondta Guller Zoltán.

Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam