2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Huzavona az almás dobozok körül

Az Apple a fenntarthatóság jegyében nem mellékel új készülékeihez töltőket és csatlakozókat, amivel nemcsak az e-hulladék, de a felhasznált papír mennyiségét (na meg a kiadásaikat is) csökkentenék. Csak hogy a francia törvények szembe mennek ezzel a megoldással. A következmény: még több doboz.

Franciaországban már biztosan úgy kerültek piacra az új iPhone 12-es modellek, hogy azok mellé az ország törvényei szerint kötelező fülhallgatót mellékelni – írja az Origo.

Az Apple azonban emiatt nem tervezte át a csomagolást, úgyhogy a kiegészítőt egy külön dobozban, a készüléket rejtő dobozzal egybe csomagolva értékesíti.

Ez összességében azt jelenti, hogy az iPhone 12 így egy jóval nagyobb „csomagban” jut el a fogyasztókhoz, mintha eleve egy olyan dobozt tervezett volna az Apple, amiben elfér a fülhallgató és adott esetben a töltő is. 

Emiatt a vállalat megoldása Franciaországban egészen biztosan több hulladékot fog termelni. A korábbi iPhone-modellek csomagolását szintén áttervezte a gyártó, vagyis kikerült mellőlük a fülhallgató és a töltő – így Franciaországban gyaníthatóan ezeknél is ilyen faramuci megoldást használnak majd.

A 11-es és a 12-es iPhone, mellettük a régi és az új dobozzal Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Már az ikonikus baba is óceáni hulladékból készül Kék Bolygó Podcast: A világ detektívüvegen keresztül
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam