2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szépségipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A hulladék keletkezésének megelőzését célzó legnagyobb európai kampányt az idén november 21. és 29. között rendezik meg, ahol önkéntesek akciókkal hívják fel a figyelmet az erőforrások fenntartható módon történő felhasználására a hulladékcsökkentés, a hulladékminimalizálás ösztönzésével.

A magyar szépségipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Kiemelte, hogy a fenntartható szépségipar, a környezetbarát kozmetikumok előállítása nemzetgazdasági szempontból is fontos.

Úgy vélte, a hazai vállalatok fenntartható termékek gyártásához szükséges technológiaváltást hajtanak végre, a magyar kozmetikai cégek attraktív termékeket állítanak elő, amelyek kedvezően befolyásolják az életminőséget.

Boros Anita elmondta, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb programjait az Európai Unió is díjazza, Magyarországon decemberben adják át a legjobb rendezvényeknek az elismeréseket. A díjakat a hulladékból készült alkotói pályázatra beadott művekből választják ki.

Neked ajánljuk
Tavaly újabb 2,2 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungmát Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá Jobb a mosható pelenka! Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam