2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szépségipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A hulladék keletkezésének megelőzését célzó legnagyobb európai kampányt az idén november 21. és 29. között rendezik meg, ahol önkéntesek akciókkal hívják fel a figyelmet az erőforrások fenntartható módon történő felhasználására a hulladékcsökkentés, a hulladékminimalizálás ösztönzésével.

A magyar szépségipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez – jelentette be Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Kiemelte, hogy a fenntartható szépségipar, a környezetbarát kozmetikumok előállítása nemzetgazdasági szempontból is fontos.

Úgy vélte, a hazai vállalatok fenntartható termékek gyártásához szükséges technológiaváltást hajtanak végre, a magyar kozmetikai cégek attraktív termékeket állítanak elő, amelyek kedvezően befolyásolják az életminőséget.

Boros Anita elmondta, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb programjait az Európai Unió is díjazza, Magyarországon decemberben adják át a legjobb rendezvényeknek az elismeréseket. A díjakat a hulladékból készült alkotói pályázatra beadott művekből választják ki.

Neked ajánljuk
Visszatér az üvegvisszaváltás Hogyan csökkenthető az élelmiszerekhez kapcsolódó hulladék? Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék Hamarosan könnyebb lesz a tartós termékek mellett dönteni Sok ezer faj van veszélyben az egyre gyakoribb és pusztítóbb tüzek miatt
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam