2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3 hét alatt, 60 helyi önkéntes bevonásával, 340 Mosolygó Zsák telt meg a Tisza partján

Óriási hajrával ért véget a Tiszai PET Kupa Mosolygó Zsák programjának őszi ártéri takarítása.

A Tiszai PET Kupa idén nyáron hívta életre a Mosolygó Zsák programot. A program célja, hogy a korábban kitisztított felső-tiszai szakaszok után a helyi közösségek bevonásával folytatódjon a Tisza árterének megtisztítása. Folyó menti települések lakói, horgászok, vízitúrázók és természetjárók vették ki a részüket a munkából, amelyhez a Mosolygó Zsák program minden szükséges eszközt biztosított.

A program a szelektív gyűjtésre alkalmas zsákok mellett gondoskodott a szakmai-biztonsági ismeretek átadásáról, a hulladék szelektálásáról, kezeléséről és elszállításáról.

Az őszi hulladékgyűjtés véghajrájában a PET Kupa külön hulladékgyűjtő napokat szervezett nyolc településre, hogy minél több ártéri hulladék kerüljön még idén a Mosolygó Zsákokba. Az így összegyűlt hulladék legalább fele újrahasznosításra kerül. A program jövő tavasszal, a rügyfakadás előtt folytatódik.

A Mosolygó Zsák projektben nyolc település partjait tisztították meg a PET Kalózok és csatlakozó segítőik, akik széles korosztályt fedtek le. Az érdeklődő óvodásoktól az iskolai csoportokon keresztül a szedésben mindenkit leköröző nyugdíjasklubig mindenki kivette a részét a tisztításból. Ezáltal közelebbről megismerték a környezetüket, élvezték a természetet és a recsegő palackok őszi „dallamát”. Az ártéri erdőben felismerhették, hogy bár a hulladék olykor messziről jön, de ezeket a területeket ők, a helyi lakosok tudják a leginkább tisztán tartani és felügyelni – olvasható a Pet Kupa oldalán közzétett beszámolóban.

Forrás: Pet Kupa/facebook.com
Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában A kávé és a banán nyerő párosítás Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam