2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dél-Borsodban is kezdetét vette a hulladéklerakók felszámolása

Megkezdődött a Tisztítsuk meg az országot program a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága területén a dél-borsodi Mezőcsáton pénteken, a település határában több tíz köbméternyi illegálisan lerakott szemetet szedtek fel és szállítottak el.

A helyszínen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány a februárban elfogadott Klíma- és természetvédelmi akciótervvel a tiszta, szép és élhető Magyarország mellett tette le voksát. A nyolc pont köré szerveződő intézkedéscsomag egyik sarkalatos része az illegálisan lerakott hulladékok felszámolása és az újratermelődés megakadályozása, ami ma egy állandóan aktuális probléma Magyarországon – fejttette ki.

Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára ismertette, hogy az országos programban a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a települési önkormányzatok mellett az állami erdészeti társaságok és a nemzeti park igazgatóságok is részt vesznek.


Cél az, hogy az erdőkben, a nemzeti parkokban, a folyók, a vasúti és közúti létesítmények mentén, valamint az önkormányzati közterületeken fellelhető, illegálisan lerakott hulladékokat elszállítsák, tisztuljon a környezet, és meg kell előzni azt, hogy a továbbiakban ilyenek előforduljanak.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára arról szólt, hogy a dél-borsodi mezőség nagy természeti értékekkel bír, így itt a természet- és környezetvédelem különösen fontos. Az is lényeges, hogy ne csak az állam vegyen részt ebben a feladatban: az önkormányzatok, a civil szervezetek, a gazdálkodók és a magánszemélyek is.

Fotó: MTI/Vajda János
Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam