2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hulladékkal kapcsolatban itthon is egyre tudatosabbak vagyunk

Egyre több magyar vállalkozás, bölcsőde, óvoda, iskola, egyéb intézmény vagy éppen család hasznosítja a tevékenysége során keletkezett különböző hulladékokat.

2009 óta minden év novemberének utolsó hete Európa-szerte a hulladékcsökkentés jegyében telik. Idén november 21–29. között jön el annak az ideje, hogy kisöpörjük a szemetet a szőnyeg alól, és láthatóvá tegyük a láthatatlant.

Dr. Boros Anita, az ágazatért felelős államtitkár a programmal kapcsolatban elmondta: a tapasztalatok szerencsére azt mutatják, hogy egyre több magyar vállalkozás, bölcsőde, óvoda, iskola, egyéb intézmény vagy éppen család hasznosítja a tevékenysége során keletkezett különböző hulladékokat.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét mindenki figyelmét szeretné felhívni arra, hogy kis lépésekkel nagyon sokat tehetünk a környezetünkért.

Fotó: Hulladékcsökkentési Hét/facebook.com

A Hulladékcsökkentési Héthez már most rengetegen csatlakoztak, intézmények, magánszemélyek egyaránt, hogy ötleteikkel segítsék a környezettudatosság megvalósítását, a pazarlás mellőzését. Minden ötlet fontos, ha Önnek is van, ne habozzon, még ma csatlakozzon a nemes cél érdekében az alábbi elérhetőségen: www.hulladekcsokkentesihet2020.hu.

Neked ajánljuk
Idén is sikeres volt a takarítási világnap Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: indirekt.hu
Vissza
Hírfolyam