2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dela Kienle: A világ műanyag nélkül

Ez a kisiskolásokat, a szüleiket és a nagyszüleiket egyszerre megszólító, alig ötvenoldalas interaktív ismeretterjesztő könyvecske okosan, mégis könnyedén magyarázza el, hogy mik azok a műanyagok, hogyan készülnek, és miként lehet,
hogy bár nagyszerűek és hasznosak, mégis rendkívül károsak a környezetünkre.

A Magyar Narancs ajánlója szerint Dela Kienle könyve nem szájbarágósan, de közérthetően és izgalmasan mesél a műanyagok lebomlási idejéről, arról, hogy mit okoznak a tengerekben, valamint hogy hogyan kerülhetnek a mikroműanyagok az állatok és az ember szervezetébe.

A megdöbbentő adatokat és a nyomasztó valóságot az osztrák Horst Hellmeier remek illusztrációi ellensúlyozzák, amelyek nemcsak a megértést segítik, hanem kis vidámságot is csempésznek a sorok közé.

Külön érdeme a könyvnek, hogy cselekvésre buzdít, és gyakorlati  tippeket is kapunk, a müzliszelet elkészítéséhez pedig még receptet is. 

Fotó: libri.hu
  • Kiadó: Scolar Kiadó Kft., 2020
  • Oldalak száma: 48
  • ISBN: 9789635090853
  • Fordító: Bán Zoltán András
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Gera Pál: Füttyöstől Duzzogóig – Hazai kisragadozók megmentése Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Forrás: Magyar Narancs
Vissza
Hírfolyam