2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi komposztálóhely nyílt a Tabánban

A Főkert a Zöld Tabánért csoporttal együttműködésben közösségi komposztálóhelyet létesített a Tabánban, ahol a közösségi kertészkedés során képződött szerves anyagok összegyűjtésével komposztot állítanak majd elő.

Komposztnak nevezzük a komposztálás során keletkező szilárd, morzsalékos, sötétbarna színű, földszerű, magas szervesanyag-tartalmú anyagot, amely mikroorganizmusok és a talajlakó élőlények tevékenységének hatására jön létre. A folyamat során részben humusz is keletkezik – ismerteti a hír kapcsán a Főkert.

A komposztálóba dobható és nem dobható anyagok listája megtalálható lesz majd a tároló oldalán kifüggesztve, illetve a használók figyelmébe ajánlják a Humusz Szövetség Komposztálás közösségben című kiadványát is.

A humusz teljes értékű táplálék a növények számára, erősíti az immunrendszerüket, emellett javítja a talaj szerkezetét, víz- és hőháztartását, elősegíti a talaj felmelegedését, és növeli a hasznos talajlakó élőlények aktivitását. Az egészséges talaj egészségesebb növényeket eredményez, így nincs szükség mesterséges műtrágyák és növényvédő szerek használatára.

Fotó: fokert.hu
Neked ajánljuk
Mintegy 3760 tonna műanyaghulladék lebeg a Földközi-tenger felszínén Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína A virtuális valuta rengeteg kézzelfogható hulladékot termel A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: fokert.hu
Vissza
Hírfolyam