2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okkal van kevesebb kuka a nemzeti parkokban

Azt szeretnék, ha inkább hazavinnénk a szemetünket.

Vidd haza! – így szól a Nemzeti Parkok igazgatóságának felhívása. Arra vonatkozik, hogy a kirándulók a szemetüket ne hagyják a természetvédelmi területeken – még a kukákban sem.

A Magyar Nemzeti Parkok közleménye szerint direkt csökkentik a szemetesek számát, hogy ráébredjünk, felelősséggel tartozunk a környezetünkért.

A nemrég indított „Vidd haza!” mozgalom fő célja, hogy a visszamaradt csomagolóanyagok velünk együtt hazaérjenek lakhelyünkre, ott pedig „a megfelelő kukákba kerülve lehetőséget adjunk újrahasznosításukra, vagy ha nem lehet, dobjuk a kommunális gyűjtőbe” – de ezt otthon tegyük és ne a parkban.

Bár az élelmiszereink csomagolása jó esetben újrahasznosítható, nagyon sok kommunális anyagot viszünk még mindig magunkkal a kirándulásra. Ezért aztán egyáltalán nem mindegy, hogy a túrázók mit kezdenek a szeméttel. „A kihelyezett kukák többsége alkalmatlan a szelektív gyűjtésre, így egy újrahasznosítható pillepalackból a legjobb esetben is csak kommunális hulladék lehet” – teszik hozzá.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a hulladékok a természetben az állatok életét is követelhetik. A telített kukákból „kifolyó” szemetet ugyanis a táplálékot kereső állatok gyakran megpróbálják elfogyasztani, amivel saját életüket veszélyeztetik.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: okoroom.hu
Vissza
Hírfolyam