2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Duplán felelőtlen szemetelő garázdálkodott Bezenye mellett

Egy 34 éves férfi otthonából háztartási hulladékot, injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormontartalmú készítményeket rakott ki a Győr-Moson-Sopron megyében található Bezenye határában álló erdő szélére.

A hulladék között citotoxikus és citosztatikus gyógyszerek is voltak, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek. A férfi a gyógyszereket egész egyszerűen letette az út mellett – írja az ügyészség közleménye alapján az Origo.

Szintén Győr-Moson-Sopron megyében rakott ki illegálisan hulladékot két román férfi. Korábban Ausztriában egy ház takarítását vállalták el, majd

70 euróért felajánlották a tulajdonosnak, hogy a hulladék elhelyezéséről gondoskodnak.

A háztartási hulladékból, ruhákból, alumíniumból álló szemetet Magyarországra hozták, és egy Hegyeshalomhoz tartozó külterületi részen, egy erdősávban hátrahagyták.

Gyógyszerek a bezenyei erdőszélen Fotó: Ügyészség/origo.hu
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam