2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogásban kaphatnak új esélyt a használt italdobozok

A Stora Enso és a Tetra Pak vizsgálja egy új újrahasznosító gépsor létrehozásának lehetőségét, amellyel jelentősen emelkedhetne a használt italoskartonok újrafeldolgozásának mértéke Közép-Kelet-Európában. A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte 6 hónap múlva várható.

A két partnercég megvalósíthatósági tanulmány elkészítését kezdeményezte a cél érdekében. A Stora Enso Lengyelországban működő üzemében pépesítené és szétválasztaná a használt italoskartonokból származó rostokat.

Az így kinyert rostokat nyersanyagként hasznosítaná, mindeközben a Tetra Pak biztosítaná a polimerek és az alumínium újrafeldolgozását egy erre kijelölt partner közreműködésével.

Megvalósulás esetén az új újrahasznosító gépsor éves kapacitása 50 ezer tonna használt italoskarton lenne, tovább emelve az italdobozok jelenlegi 51%-os újrahasznosítási arányát.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: transpack.hu
Vissza
Hírfolyam