2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogásban kaphatnak új esélyt a használt italdobozok

A Stora Enso és a Tetra Pak vizsgálja egy új újrahasznosító gépsor létrehozásának lehetőségét, amellyel jelentősen emelkedhetne a használt italoskartonok újrafeldolgozásának mértéke Közép-Kelet-Európában. A megvalósíthatósági tanulmány elkészülte 6 hónap múlva várható.

A két partnercég megvalósíthatósági tanulmány elkészítését kezdeményezte a cél érdekében. A Stora Enso Lengyelországban működő üzemében pépesítené és szétválasztaná a használt italoskartonokból származó rostokat.

Az így kinyert rostokat nyersanyagként hasznosítaná, mindeközben a Tetra Pak biztosítaná a polimerek és az alumínium újrafeldolgozását egy erre kijelölt partner közreműködésével.

Megvalósulás esetén az új újrahasznosító gépsor éves kapacitása 50 ezer tonna használt italoskarton lenne, tovább emelve az italdobozok jelenlegi 51%-os újrahasznosítási arányát.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: transpack.hu
Vissza
Hírfolyam