2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi a helyzet a hungarocellel?

Sokaknak nagy fejtörést szokott okozni, hogy mit kezdjenek a különböző csomagolási anyagokkal, amiket nem szabad csak úgy a kommunális szemétgyűjtőbe dobni. Ilyen többek között a hungarocell is, amivel leggyakrabban termékek csomagolásánál és házak szigetelésénél találkozhatunk.

Hungarocell szelektív hulladékgyűjtőbe nem tehető, de ennek ellenére szelektíven gyűjthető és leadható hulladékudvarokban – derül ki a Hulladékvadász oldalán megjelent összeállításból.

Érdemes minden leadás előtt megfelelő mennyiséget összegyűjteni, majd telefonos egyeztetést követően elvinni a lakcímünkhöz rendelt hulladékudvarba, mivel ezek a rendelkezésre álló tárolókapacitás függvényében veszik át a hungarocellt.

Kiemelten fontos, hogy kizárólag teljesen tiszta, fehér hungarocellhulladékot fogadnak: az anyag nem tartalmazhat semmilyen ragasztómaradványt vagy szennyeződést.

A szennyezett részeket előzetesen szedjük le/vágjuk ki a hungarocellről, és helyezzük a kommunális kukánkba.

A kuka a sorsa a hungarocellből készült ételtárolóknak is, ezért érdemes messziről elkerülni őket Fotó: shutterstock.com

A budapesti hulladékudvarokon gazdálkodó szervezetektől nem vesznek át hungarocellhulladékot, átvétel kizárólag lakossági mennyiségben, fehér (és szennyeződésmentes) csomagolási hungarocell esetében lehetséges. A begyűjtött mennyiség újrahasznosító partnerhez kerül, a belőle készült darálékot alapvetően az építőipar hasznosítja könnyűbeton-adalékként.

 A hungarocell csomagolásokban való helyettesítésére egyre több vállalat alkalmaz a termékek védelmére tojástartóhoz hasonló, hulladékpapírból préselt megoldásokat.

Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam