2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pest megyében startol el az E-Hulladékvadász Járőrszolgálat

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány E-Hulladékvadász Járőrszolgálata egyedülálló módon, nulla károsanyag-kibocsátással küzd a szemétdombok felszámolásáért Magyarországon.

Pilotprojekt keretében, Magyarország legszennyezettebb térségében, Budapest agglomerációjában, Pest megyében kezdi el tevékenységét az E-Hulladékvadász járőrszolgálat, amelynek kiemelt támogatója a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara (PMKIK).

Céljuk az illegális hulladéklerakások feltérképezése és adott esetben azok eltakarítása is.

A járőrautó egy Nissan NV200 E típusú elektromos haszongépjármű, amivel a JÖN Alapítvány/Hulladékvadász csapata hulladékmonitorozni fogja a Hulladékvadász by Zeewa rendszerébe beérkezett illegális hulladéklerakásokat. A járőrszolgálat feladatai közé tartozik:

  • a Pest megyéből beérkezett illegális hulladéklerakásokról szóló bejelentések monitorozása;
  • 1-2 köbméternyi hulladék eltakarítása és elszállítása adott helyszínről;
  • a járőrtevékenységéről online jegyzőkönyv készítése;
  • a kirendelt e-hulladékvadász járőr minden esetben helyszínelést végez;
  • a területek takarítását igényelheti a lakosság, bármilyen cég, illetve az önkormányzatok is.
Az E-Hulladékvadász Járőr matricáit a jolnyomjuk.hu csapata készítette el Fotó: hulladekvadasz.hu

Az E-Hulladékvadász Járőrszolgálat az illegális hulladéklerakások problémájáról is lerántja a leplet, illetve betekintést nyújt a Hulladékvadászok országos mozgalmának működésébe. Minden járőrözés élőben nyomon követhető lesz a Hulladékvadász közösségi médiájában, a hulladékvadászok rendszerében, a zeewa.io Országos szemétszedési naptárában és nagytérképén. Adott esetben csatlakozni is lehet a járőrszolgálat munkatársaihoz, élő adások alkalmával pedig anyagilag is lehet támogatni a munkájukat.

Neked ajánljuk
Egyre szennyezőbb csomagolásokban szerezzük be az italokat Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Az óceánt szennyező hulladékból készült színpompás installáció Baliban Felértékelődhetnek az északi fekvésű ingatlanok Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladéktól tisztították meg a Bodrogot
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam