2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bekamerázza a szemeteseit a McDonald's

Az étteremlánc több egységében is bevezeti a hulladéklerakók megfigyelését, amivel tisztábbá és ezáltal könnyebben újrahasznosíthatóvá válik a szemét. A döntés a vendégtérben elhelyezett tárolókat nem érinti.

A McDonald's együttműködésbe kezd a Compology nevű techcéggel, melynek fő profilja kamerák és hozzájuk kapcsolódó mesterséges intelligencia telepítése éttermek és nagyobb áruházak szeméttárolóinak közelébe – írja az Origo.

A cég szerint erre azért van szükség, mivel előfordul, hogy az emberek legjobb szándékuk ellenére is olyan hulladékot helyeznek a tárolókba, amely nem újrahasznosítható, illetve szelektíven is kezelhető szemetet helyeznek a kommunális kukákba.

A szemétmegfigyelő kamerákkal akár 80 százalékkal javítható a hulladékok megfelelő gyűjtőbe helyezése.

Amennyiben rossz gyűjtőbe kerül a szemét, a cég alkalmazottai értesítést kapnak, hogy el kell azt távolítani. A technológia használatával emellett mérhetővé válik a szeméttermelés pontos mennyisége, ami támpontot ad a jövőbeli fejlesztésekhez. A szemétlerakók megfigyelése egyelőre csak a személyzetet érinti, a vendégek szemetelési szokásai nem kerülnek rögzítésre.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam