2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket

Japánban egy tokiói bár azt próbálja biztosítani, hogy vendégeik – természetesen izolált, védett helyzetben, de – ne tudják megkerülni, hogy beszélni kezdjenek a szemétkezelés fogós kérdéseiről.

Miután az iparban már egyre inkább alapkövetelmény a környezetkímélő csomagolások és csomagolóanyagok, technológiák bevezetése, több múlik azon, hogy a lakossági hulladéktermelés is csökkenjen – írja a Transpack.

Ehhez a szabályzók, termékdíjak mellett a szemléletformálás a legjobb út.

A különleges kávézót, vagyis a „Hulladékgödör-bárt” a Musashino Clean Center hulladékkezelő létesítményében alakították ki úgy, hogy minden vendég lássa a szeméthegyeket ásó darut.

A projekt mögött állók így hívják fel a figyelmet a helyes hulladékgazdálkodásra és annak fontosságára, hogy az újrahasznosítással kapcsolatos erőfeszítések javítása érdekében valamennyien körültekintően válogassuk és gyűjtsük a hulladékot.

Fotó: Arab News/youtube.com
Neked ajánljuk
A mangroveerdőket is veszélyezteti a vizeket szennyező műanyag Újabb fejezetéhez érkezett folyóvizeink hulladékhelyzetének feltérképezése Államtitkár: a kormány célja áttérni a zöldgazdaságra Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam