2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát megoldást kínál a használt sütőolaj elhelyezésére a MOL

Az ünnepek előtt ismét a környezettudatosságra és a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezésére hívja fel a figyelmet a MOL.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a vállalat 2011-ben indította használt sütőolajgyűjtő programját, amelynek köszönhetően eddig több mint 2,3 millió liter (2100 tonna) használt sütőolaj gyűlt össze, és ezzel a lakosság több ezer liter élővizet kímélt meg az elszennyezéstől.

A környezettudatosság Pest megyében a legjellemzőbb, a lakosok az elmúlt mintegy 10 évben 860 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek össze.

Kiemelték: a háztartásokban használt sütőolaj környezetbarát tárolására teremtett ideális megoldást a MOL, amikor országszerte több mint 350 töltőállomásán helyezett ki gyűjtőtartályokat, így a lakosság egyszerűen, gyorsan, környezetbarát módon „szabadulhat meg” a használt étolajtól.

A kijelölt MOL töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze, és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. Ennek köszönhetően környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát terméket állítanak elő, amelyet a MOL százhalombattai finomítójában használnak fel biokomponensként a gázolaj gyártásához.

Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Tízből kilenc magyar támogatja a műanyagok visszaszorítását A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam