2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rengeteg élőlény sorsát pecsételi meg a tengerekbe kerülő szemét

Az ausztrál tudományos intézet, a CSIRO tudósai arra a kérdésre keresték a választ, hogy milyen vízi élőlényeket veszélyeztet a leginkább a műanyaghulladék, és hogy azok melyik típusa a leghalálosabb az állatokra nézve.

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy legalább 80 különböző állatfajra halálos a műanyaghulladék, amelyeket gyakran élelemnek hisznek, lenyelik, és emiatt elpusztulnak – ismertette a Guardian alapján a hvg.hu.

A delfinek, bálnák, teknősök és tengeri madarak a vizekbe kerülő műanyaghulladékok, ezek közül is a nejlonzacskók és a műanyag csomagolások miatt pusztulnak el a leggyakrabban.

„Bármilyen hulladékot eszik is meg egy állat, lassan és fájdalmak között pusztul el” – hangsúlyozta Lauren Roman, a kutatás vezetője. 

A nejlonzacskók és a műanyagcsomagolás mellett az eldobott, már nem használt halászhálók és a koronavírus-járvány miatt „megszaporodó” latexkesztyűk és a lufik is nagyon veszélyesek az állatokra.

Neked ajánljuk
A tengeri füvek nemcsak a szén-dioxid, de a műanyag elleni küzdelmünkben is segíthetnek A tengeri füvek nemcsak a szén-dioxid, de a műanyag elleni küzdelmünkben is segíthetnek Egy régen betiltott vegyszertől szenvednek még most is a delfinek Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam