2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több város száműzi a föld alá a konténereket

Szaloniki belvárosában is eltűnnek az avatatlan szemek elől a szemetesek.

A múlt hét elején helyezték el Szaloniki belvárosában az első föld alatti kukákat, amik fontos szerepet játszanak majd a város környezetszennyezés elleni küzdelmében és hulladékkezelésében – adja hírül a themayor.eu nyomán a Travelo.

Mint a polgármester elmondta, a következő időszakban a város más részein is elhelyeznek majd ilyen föld alatti gyűjtőket, ahol vagy a népsűrűség, vagy az üzletek miatt nagy a hulladékterhelés.

2021 tavaszáig összesen 59 föld alatti, ideiglenes tárolórendszer telepítését tervezik. Magyarországon hasonló, a városkép szempontjából is optimálisabb hulladékgyűjtőket például Győr városában alakítottak ki.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Beépített enzimek segíthetnek megoldani a műanyaggal kapcsolatos kihívásokat Elefántok tízezreit veszélyeztetik az Afrikába tervezett kőolajfeltárások
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam