2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladék borította el a bosznia-hercegovinai visegrádi erőművet

Közel négyezer köbméternyi vízen lebegő hulladék érkezett a Drinán a Bosznia-Hercegovinában található visegrádi vízerőmű gátjához, miután megsérült az építményt védő háló.

A vállalat igazgatója, Nedeljko Perišić szerint a vízi szemét évtizedek óta problémát okoz, de most annyiban a szokottnál is súlyosabb a helyzet, hogy a Drina felső folyásán több tízezer köbméternyi hulladék halmozódott fel, amivel

„már nem tudunk magunk megbirkózni, a jövőben szükség lesz mindazon országok, köztük Szerbia segítségére, amelyekből a hulladék érkezik”.

A visegrádi vízerőmű erre szakosodott csapata évente 6-8 ezer köbméternyi lebegő hulladékot emel ki a folyóból; jó hír, hogy vasárnap reggelre megfoltozták a védőhálót, így további hulladék nem érkezik közvetlenül a gáthoz.

A határfolyón lebegő hulladék a Drinán felépített többi vízerőművet is veszélyezteti, a Boszniai Szerb Köztársaság közszolgálati televíziójának értesülése szerint hasonlóan rossz a helyzet a Pribojnál levő Potpeć-gáton is.

Forrás: Opština Višegrad/youtube.com
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti A klímával kapcsolatos tudatosság a fiatalok párválasztására is hatással van
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam