2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hulladék borította el a bosznia-hercegovinai visegrádi erőművet

Közel négyezer köbméternyi vízen lebegő hulladék érkezett a Drinán a Bosznia-Hercegovinában található visegrádi vízerőmű gátjához, miután megsérült az építményt védő háló.

A vállalat igazgatója, Nedeljko Perišić szerint a vízi szemét évtizedek óta problémát okoz, de most annyiban a szokottnál is súlyosabb a helyzet, hogy a Drina felső folyásán több tízezer köbméternyi hulladék halmozódott fel, amivel

„már nem tudunk magunk megbirkózni, a jövőben szükség lesz mindazon országok, köztük Szerbia segítségére, amelyekből a hulladék érkezik”.

A visegrádi vízerőmű erre szakosodott csapata évente 6-8 ezer köbméternyi lebegő hulladékot emel ki a folyóból; jó hír, hogy vasárnap reggelre megfoltozták a védőhálót, így további hulladék nem érkezik közvetlenül a gáthoz.

A határfolyón lebegő hulladék a Drinán felépített többi vízerőművet is veszélyezteti, a Boszniai Szerb Köztársaság közszolgálati televíziójának értesülése szerint hasonlóan rossz a helyzet a Pribojnál levő Potpeć-gáton is.

Forrás: Opština Višegrad/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam